Vinterns hetaste huvudbonad?

Kashmir och broderat är ett trendigt sätt att värma huvudet på i vinter. Mössan kommer vara den som ramar in din stil och i vinter kan du experimentera med färg, form och tryck. Men det som verkar vara allas favorit i vinter är vegamössan. Den syns överallt och verkar vara här för att stanna.

Broderat och flätat är inne, och därför är det ganska logiskt att det hetaste just nu är vegamössan. Vegamössan (ibland kallad Emilmössa) är en skärmmössa med smal kant och oftast en hård, blank skärm. Ursprungligen ett militärplagg och förknippas kanske framför allt med sjömän. Kepstrenden som är här för att stanna har med andra ord tagit ett steg till, och om du vill vara extra het väljer du en vegamössa med spännande broderade detaljer. Den kallas även teknologmössa och sjömansmössa förresten, kärt barn har många namn.

Svart, rött, stickat

Svart förknippas med framgång. Det känns stilrent, auktoritärt och bestämt. Men när du väljer huvudbonad kan du alltid prova lyfta din stil med andra färger. Den heta paletten för i vinter är en klara paletten. Och det som är hetast i vinter är rött, gärna så klart röd som möjligt. Eftersom vegamössan är så snygg i svart är därför mitt tips att välja ut en oväntat klar färg på din jacka istället. Du kan hitta inspiration på jackor på Nyheter24s. Om du inte är redo för klarröd jacka finns även riktigt snygga jackor och kappor i stora snygga mönster, som också kommer se riktigt snyggt ut tillsammans med en svart vegamössa.

Här har ni ett litet urval (på engelska heter vegamössan vegamot). I videon ser ni både läderbaskrar men också vegamössor i olika varianter. Den kan brytas av med flätade detaljer eller med ett skärp ovanför skärmen och kan med fördel ha olika material.