Vårmode 2016

Vårmode 2016

Nu är äntligen våren här på riktigt – och det är dags att börja plocka fram vårkläderna! Har du koll på de trender som gäller för i år? För vissa är det pastell och för andra är det mocka – vi har listat allt du behöver veta i denna artikel.

Modenyheter för män

Självklart skiljer sig årets vårmode för män från hur kvinnornas mode ser ut men något som verkligen är märkbart i år är hur männen tar plats i modevärlden. Du som man ska våga synas med dina kläder, se gärna på de trender som presenterats på vårens catwalk. För vårjackan är det skinnjacka eller bomber-jackan som du välja, när det kommer till väska är ryggsäcken det bästa alternativet. I år är det trendigt att vara praktisk så välj gärna en större väska, exempelvis en m90 ryggsäck som du även kan ha användning för exempelvis till och från träning. Militär är i övrigt stort i år, med allt från militärbyxor till accessoarer som dogtags.

Modenyheter för kvinnor

För kvinnor kan som önskar köra samma väg som för männens mode, det 764002-model-on-a-catwalkger dig den där grunge-känslan som just nu är väldigt het. Är det däremot en stil som inte går hand i hand med din personlighet ska du istället rikta in dig på kläder i pastell. Pastell är hett på hår, i hemmet och på kläder i år så oavsett var du väljer att anamma det är du helt rätt i tiden. Viktigaste inköpen denna vår är jeansjackan, mönstrade byxor och snygga sneakers. Försök få en retro-känsla á la 80-tal, det är till exempel inte alls fel att ha mjukis-dräkt till ett par snygga klackar – kolla bara på Zelena Gomez:

Selena Gomez visar med bravur upp hur man lätt kan bära jersey-setet i vardagen tillsammans med en minimalistisk frisyr, ett par strappy klackar och en bowlingbag. Se bilden här!