Vår och studenttider i modet

Vår och studenttider i modet

Vårens mode bjuder på avslappnade siluetter, rosa drömmar och naturmaterial. När det gäller årets studentklänningar, kommer dessa förmodligen att ta inspiration från vad som trendigt just nu. Vill man följa trenderna till punkt och pricka är det alltså en rosa klänning med lös siluett som gäller.

1276278-studenten

För en tid sedan visade de svenska modeskaparna upp vårens mode. På Allt om Stockholm kan bland annat läsa om att den viktigaste färgen i vår, som syntes på i princip alla visningar, är rosa. Det spelar inte så stor roll vilken rosa färg man väljer att gå på, utan knallrosa kan vara lika rätt som puderrosa. Några andra färger som man skulle kunna kalla för vårens basfärger är ljusgrå, vit och beige. Säsongens nyckelplagg är den så kallade bootcut-byxan, som var populär för ett antal årtionden sen. Dessa utsvängda och avslappnade byxor bärs med fördel ledigt med en topp instoppad i byxorna. När det kommer till material och mönster, är det naturmaterial och rutigt eller blommigt som gäller.

Köp inte studentklänning på nätet

När våren är här, betyder det även att det närmar sig studenttider. När man ska välja det man ska ha på sig på studenten, kan man faktiskt utgå lite från hur vårens modetrender ser ut. Det gäller att hitta något riktigt snyggt som man kan matcha med sin studentmössa från studentmossa.se. Den siluett som är populär på kläderna i vår är lös, elegant och avslappnad. Detta kommer förmodligen synas på de studentklänningar som finns att köpa. Många väljer att beställa sina klänningar på nätet, men då gäller det att vara lite uppmärksam och beställa klänningen från en pålitlig sajt. Annars kan det gå som för Lisa Johansson som Sveriges Radio skriver om. Hon beställde en specialsydd klänning från Kina till sin dotter. Klänningen gick dock inte att ta på sig eftersom att hålet för huvudet var för litet. Det var även fel färg på tyget.

Elsa Billgren tipsar

Eftersom rosa är vårens stora trendfärg är det inte helt omöjligt att vi kommer se många studenter med en rosa klänning. Just att vara mer öppen med färgvalet är något som modeexperten Elsa Billgren rekommenderar. För Dagens Nyheter berättar hon att det är smartare att välja en klänning i en annan färg en vit, just för att den ändå inte håller sig vit speciellt länge. Hon tipsar även om några andra saker för att göra klänningen lite mer personlig:

  • Leta efter klänningar på second hand-butiker och på loppisar.
  • Välj en klänning i ljusgrön, ljusrosa eller ljusblå istället.
  • Hitta en gammal bröllopsklänning och gör om den till studentklänning.