Välj kläder med rätt hållbarhet

I den bästa av alla tänkbara världar skulle vi alla sväva omkring på små rosa moln och kunna shoppa hur mycket vi ville utan att det skulle lämna bruna fotsteg på vår planet. Men tyvärr lever vi inte i en sådan värld och måste göra medvetna val inför allt vi tar oss för.

Ekotrenden är en vacker trend och var stor för några år sedan, men nu verkar det som att det här med hållbart blåst över och vi vill bara ha det snyggaste.

”Tyvärr störde det ekologiska och gjorde att jag inte fick cred som designer. Många journalister behandlade inte kollektionerna som mode och det fick mig att nästan helt sluta prata om hållbarhet.”

Att läsa dessa citat som går att läsa i SvD.se gör en upprörd och som tur är har vi tidigare skrivit om ekologiskt mode och att det finns vissa företag som satsar stort på det. Vad vi människor måste göra är att tänka långsiktigt när vi shoppar och hylla de designers som väljer att jobba med material som är till fördel för naturen.

1163607-vector-clothesVäljer vi kläder som har en bättre hållbarhet och en annan historia som inte handlar om massproduktion och slit och släng kommer vi behålla kläderna längre och ge dem ett helt annat värde. Detta är inte bara något fantastiskt utan även något som är självklart om vi vill att den värld vi lever i nu ska vara vacker och grönskande åt våra barnbarns barn.