Sommarens sneakers

Om du inte redan har valt ut ett par sneakers till denna sommar så är det nog dags nu. Jag har, om sanningen ska fram, inte bestämt mig själv ännu. Det finns så mycket intressant att välja på, inom flera olika stilar. Den här sommaren bjuder på såväl klassiker som uppdaterade varianter av modeller som har känts futuristiska enda sedan de lanserades. Några godbitar är hur som helst:

  • Nike Air Woven är en sko som lanserades 2000, och som precis som namnet antyder består av fltäade band som sluter sig kring foten. Nu har skon släppts i en specialversion inför Fotbolls-EM, med färgställningar inspirerade av de deltagande lagen. 
  • Nike Air Max 90 är en riktig klassiker som håller än. Den lanseras ständigt i nya färger, exempelvis Volt & Wolf Grey, Obsidian och Black & Cool Grey. 
  • Pumas klassiska, låga casualskor fungerar även denna sommar. Puma Suede Classic Eco är bara ett av flera exempel. Modellen har burits av alla från rappare till Damon Albarn i Gorillaz och Blur. 
  • Om man tycker att Puma Suede och Nikes lite mer spejsade modeller är för tråkiga kan man vända sig till Adidas specialkollektion ObyO, vilket står för Originals by Originals. Här hittar man modellen Leopard Infants, designad av galenpannan Jeremy Scott. Det är ett par leopardmönstrade basketskor i fuskpäls, med leopardhuvuden på plösarna.