Sommarens hetaste klädtrender

Sommarens hetaste klädtrender

Mode förändras efter säsong, år, månad och annat. Det gäller att hänga med i svängarna som man vill vara moderiktig. Vad är det som gäller nu under sommaren 2018 undrar nog många. Det är allt från plagg i all världens blå nyanser, långklänningar och set som matchar till elegant stil.

Det viktigaste med sommarens trender är att man väljer att klä sig som sig själv med sin egen stil. Kanske väljer du som man en kjol, och som kvinna en kostym? Det är supertrendigt. Här kommer fler av sommarens modetrender att presenteras för dig.

Blå blå vindar och vatten syns i kläderna

I sommar ska mycket vara blått, det syns tydligt både på modehusens catwalks och i klädaffärerna. Det är allt från klarblå, djupblå och ljusblå eller babyblå nyanser som syns. Blått är en lugn färg som för tankarna till vindar, hav och himmel. Och vem vill då inte klä sig i blått? Satsa på allt från shorts, klänningar, kavajer och byxdressar i härligt blått.

Långklänningar och set

Långklänningar är också något som är extra inne just nu. Den så kallade maxiklänningen är perfekt för varma sommardagar då den är vacker, blåser fins i vinden, faller snyggt på kroppen och är bekväm! Ett av de bästa sommarplaggen som passar lika bra för vardag som för fest. Set är något annat som trendat ett tag nu, och det är verkligen ett måste för den modemedvetne i sommar. Det kan vara set i form av en topp och en kjol, en topp och en byxa, en topp och ett par shorts, eller varför inte vilken underdel som helst och en kavaj. Det som spelar roll är att de matchar det vill säga är av samma tyg.

Elegant stil funkar på sommaren

En annan sommartrend är elegant och kvinnlig stol. Och det får man tolka hur man själv vill. Det som syns mycket i butiker är det som ljusa färger, gulliga skjortor och blusar, peggkjolar. Lite business stil funkar superbra under sommaren. Läs mer om alla dessa trender i Metro Mode.