Prenumerera på T-shirts

En av anledningarna till att vi har så många dagstidningar i Sverige är att det går att prenumerera på dem. I ett land som Frankrike har man inte en lika stark dagspress, framför allt inte i de mindre städerna. I Reims, som har ungefär 181 000 invånare, har man en lokaltidning, som utkommer en gång i veckan. I Norrköping, som har 125 000 invånare, har man två dagstidningar, som utkommer sex dagar i veckan.
Att prenumerera på någonting är otroligt smidigt, och att erbjuda prenumeration är ofta skillnaden mellan att vinna eller försvinna. Allt fler företagare inser nu detta, och erbjuder prenumeration på helt andra saker än bara tidningar.
I USA har det länge gått att prenumerera på bröd till frukosten, men än har ingen i Sverige hakat på detta. Ett område där Sverige dock varit föregångare är inom konfektion. Nu går det nämligen att prenumerera på Graphic tees alltså T-shirts med tryck. Sedan tidigare kan man prenumerera på kalsonger och andra underkläder. T-post, företaget som erbjuder T-shirtprenumerationer, skickar ut en T-shirt med unik design var femte vecka. Men det är inte bara en t-shirt, för tryckt på insidan av plagget finns även texter. Det är alltså både ett plagg och en tidning.