Nya trenden: normcore

Nya trenden: normcore

Den senaste tiden har en ny trend börjat visa sig och det är helt enkelt att inte vara trendig. I USA är de hipsters som anammat trenden men även de stora modehusen har hakat på med exempelvis fotriktiga sandaler. I Sverige ser vi trenden genom att vi väljer basplagg före mönstrade statusplagg.

426800-sandal

Nu är det mode att inte vara så moderiktigt kan man läsa i Norran. Den senaste tiden har nämligen allt fler börjat sträva efter at vara så vardagligt klädda som möjligt. De trendiga kläderna med kort livslängd byts ut mot mer anspråkslösa plagg. Något som verkligen pinpointar den här trenden var när modehuset Céline på sin visning lät modellerna gå på catwalken iförda fotriktiga sandaler. De här sandalerna blev en riktig succé och både de andra modehusen och budgetkedjorna hakade på. På nätsidor som shestore.se/skor kan man hitta liknanden varianter. Trenden med mer vanliga kläder fick efter det här ett namn – normcore.

Så klär man sig normcore

Eftersom trenden att vara icketrendig är just en trend, lär den precis som alla andra trender att försvinna så småningom. Men just nu är den faktiskt ganska het. De som verkligen anammat trenden är enligt Sydsvenskan amerikanska hipsters som försöker vara ”så standard att de sticker ut”. Men som sagt har modet även plockats upp av folk som är väldigt inflytelserika inom den branschen. De saker som man kan se hos en person som klär sig enligt normcore är:

  • Lösa stentvättade jeans.
  • Praktiska överdelar.
  • Vita tubsockor.
  • Fotriktiga sandaler.

Tagit annan form i Sverige

Bäraren ska helt enkelt se simpel och bekväm ut och ska sträva efter att inte sticka ut. En del säger att den som verkligen lyckas följa normcore ska se ut ungefär som sin pappa eller kanske Jerry Seinfeld. I Sverige har den här trenden tagit en lite annan form. Här ska man bära dyra baskläder och enkla men exklusiva skor. Man ska alltså inte längre ha på sig mönstrade sweatshirts eller limiterade sneakers. Att se statusklädd ut är inte längre aktuellt. Läs mer.