Miljövänliga barnkläder

Miljövänliga barnkläder

På senare tid har intresset för att köpa och göra ekologiska kläder exploderat. Flera klädkedjor väljer att göra kläder av återvunnet material, hampa och ekologisk bomull. En trend som inte bara gör oss mer miljömedvetna utan också ekologiskt snygga. Däremot har trenden verkat fastnat mest hos vuxna och de som köper sina ekologiska kläder missar att barnen också behöver kläder som med fördel kan vara ekologiska.

Öka medvetenhet

Det gamla talesättet ”barn gör inte som vi säger utan som vi gör” stämmer på så många olika sätt. Man kan anse att det är en kombination av de två, exempelvis är det självklart så att våra ord har inflytande, barn hör allt och snappar upp mer saker än vad man tror. För att öka barnens medvetenhet om miljövänliga kläder är ju en start att faktiskt köpa ekologiska kläder till dem. Little Bloom har ekologiska barnkläder i sitt sortiment, där finns allt från tygblöjor till hela set med kläder. Kläderna är gjorda i 100% ekologisk bomull och det finns självklart ekologiska dam-och herrkläder dessutom.

Val vi gör

Det sägs att de val föräldrar gör är det som påverkar oss att välja senare, omedvetet. Om det stämmer eller inte vet jag inte, men vissa livsmedel har man mer förkärlek för än andra. Vissa produkter påminner om barndomen och får ett affektionsvärde, att man väljer Felix före Heinz-ketchup kanske inte är ett sammanträffande. Vad det än gör som får oss att välja vissa produkter så är det extra viktigt att ha inflytande på framtidens hopp, barnen. Att välja ekologiskt så att de en vacker dag känner att det ekologiska är ett mer naturligt val.