Män väljer kjol på tåget

När det kommer till arbetskläder så är det otroligt praktiskt, men för män som jobbar inom SL blev det jobbigt under de varma sommarmånaderna när de inte fick ha shorts. Då bestämde de sig för att bära kjol, något som fick stora rubriker. 

1928793-sparvagnstag-pa-norrmalmstorgArbetskläder av hög kvalitet ska man aldrig underskatta då det finns många yrken som i princip är beroende av rätt material som är slitstarkt och bra passform. Dock är det även viktigt att som företag lyssna på sina medarbetare och känna av hur de mår. Något som SL inte verkar ha gjort med de manliga kollegorna då det var förbjud för shorts och de mådde dåligt under de varma sommarmånaderna för de blev tvungna att ha långbyxor på sig medan kvinnorna fick ha kjol.

Uniformer är till för att bäras

I en artikel från Metro.se kan man läsa att nu när Arriva tagit över så har de en policy som talar om att om man jobbar på Roslagsbanan så ska man se proper och välklädd ut och då finns shorts inte med i de val av kläder som man som man har att välja mellan. Detta har lett till att 13 män har valt att bära kjol. Enligt en annan artikel går det att läsa att på frågan varför så finns det inget annat svar än att detta är den bedömning som gjorts, men att man till nästa år kommer att införa shorts. Vilket är otroligt bra och en lättnad för många män som kanske inte kände sig så bekväma i kjol.

Få din röst hörs

  • Som anställd är det viktigt att komma ihåg att du alltid har en röst, så gör dig hörd.
  • Samla fakta
  • Kom med en bra lösning
  • Stå på dig
  • Eller säg upp dig!

Artiklar som dessa kan få ringar på vattnet och göra så att fler känner att det vågar ta upp något på jobbet som skaver. För, om man vågar prata om det så kan man våga få en bättring.