Ekologiska kläder

Ekologiska kläder är den allra hetaste trenden just nu. Det är många som vill ha organiska material förstås men det handlar om mer än det. Det handlar om att kläderna måste vara producerade nära där dom säljs till exempel och det kan ofta vara lite si och så med det för de kläder som idag kallar sig ekologiska.

Det finns stor variation på de ekologiska kläder som säljs online med allt från kläder gjorda av bambu (som tydligen inte behöver besprutas), hur skönt nu det kan vara till att man använder andra mindre träiga alternativ till bomull. Bomull är nämligen något man måste bespruta en hel massa med alla möjliga otrevliga kemikalier. Nu finns det till och med ekologisk bomull där man använder andra metoder för att klara av att odla fram kläder.

Men, som sagt, mycket få av de webbutiker jag tittat på nämner något om närproducerat och jag tycker att det är ett minimikrav om man ska få kalla sig ekologisk. Transporten är nämligen nästan alltid den stora miljöboven, särskilt när det gäller växthusgaser.