Alltid bra skor för säsongerna

Alltid bra skor för säsongerna

 
Skor för den modemedvetne samt att försäljningen går upp när våren kommer tidigt i år. 
 
Skor för den modemedvetne
Skor är viktigt, speciellt för den modemedvetne. Skorna ska matcha alla kläder som man har på sig och det ska även matcha säsongen och sin övriga stil. Många går till butiker och provar otaliga skor för att sedan välja ett par, eller kanske två som man tar med sig hem. Fotterapeuter brukar säga att skon ska välja din fot, dina ögon ska inte välja dem. Och speciellt inte bara för att de är snygga eller har en ball modell. De ska sitta bra runt foten och de skall vara anatomiskt korrekta.
Varma vårdagar ger ökad försäljning
Det var några riktigt varma vårdagar som har gjort att skohandeln har skjutit markant i höjden. Effekten av det ovanligt varma vädret sägs vara den största triggern. En annan bidragande faktor är att försäljningen under samma tid förra året var markant dålig.
 
Fördubblat försäljning
Den senast tiden har försäljningen av skor nästanfördubblats och allt beror på att priserna för skor har minskat ordentligt. Den hårda konkurrensen och att man kan handla skor via nätet gör att priserna har pressats. Den billigare Asien importen står också i fog för att göra skorna billigare. Normalt brukar dessa länder vara Portugal och / eller Italien. Under 2003 sålde skohandeln för sammanlagt 9.2 miljarder kronor, vilket dock var en minskning jämfört med tidigare år. Framför allt de större koncernerna kan köpa in större mängder skor men sänka priserna, och på det sättet hålla en marginal som blir bättre för de, men att det ändå blir billigare för konsumenten. För den liten mindre handlaren blir det nästan omöjligt att komma ikapp. Nilsongruppen med omsättningen 1.5 miljarder är störst samt att de också står bakom, Din Sko, Skopunkten, Jerns och Radical Sports.
 
Både skor och kläder går upp

 

I april månad gick försäljningen upp med 16.5% jämfört med samma månad förra året. Klädförsäljningen gick dock upp med endast 4.3%. Med tanke på den lilla ledigheten i samhället, och en vår som kom lite tidigare så ökade försäljningen markant. Alla säsongsövergångar gör att handeln inom kläder och skor ökar. Det är då alla vill byta garderob och förnya sig jag. Försäljningen har gjort att man har kunnat ta igen en del av den dåliga försäljningen tidigare. Men även om det går bra för tillfället så är branschen generellt lite sämre. Med den ekonomiska negativa vågen så kommer det åratal av att försöka bygga upp allt igen. Man måste ha reor med jämna mellanrum på de skor som man har större marginal på och man skall också försöka att sälja mer personligt. Kunderna är allt som oftast väldigt kräsna när det kommer till kläder och främst då skor. Skor är plagg som man har varje dag och det är väldigt viktigt att de passar ens fötter. Att man då plockar fram ett par rea skor kan göra att konsumenten väljer att köpa flera par, på det sättet har man ändå fått in den marginal som man ifrån början ville ha.